Halaman

Rabu, 1 Mac 2017

Perjuangan seorang "IBU"

Hai selamat petang ..harini saya ingin kongsikan kisah seorang ibu kepada pesakit kaner tahap 4 yang berikhtiar dengan vivix dari Shaklee.

Perjuangan seorang pesakit kanser melawan penyakit ini memerlukan kekuatan serta semangat yang tinggi  bukan sahaja oleh pesakit itu sendiri, Tetapi juga sanak saudara yang berada disekeliling. Apatah lagi perasaan seorang ibu yang tidak pernah putus asa berikhtiar dan berdoa serta yakin bahawa anaknya boleh pulih kembali dengan izinNya, walaupun anak beliau menghidapi kanser tahap 4 iaitu pada tahap yang sangat kritikal.

Sejak anak beliau disahkan menghidap kanser tahap 4 pada tahun 2011, rutin kehidupan mereka sekeluarga telah berubah dimana mereka terpaksa berulang alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan kimoterapi, dan dilarang berjumpa orang luar untuk mengelak jangkitan kuman.

Disini saya ada kongsikan kisah beliau dan video ..
*************************************************

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 18: SAADIAH ARBAIN
.
[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]
.
Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.
.
Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.
.
Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.
.
Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.
.
Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.
.
Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.
.
Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.
.
Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.
Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.
 .
Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.
.
Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.
.
Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.
.
Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.
.
Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.
Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.
.
Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.
.
Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.
Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.
Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.
.
Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.
*************************************************************************
Video ibu beliau ..
          
 **DISCLAIMER : Statements contained in this page and video have not been evalauted by the Food and Drug                             Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. **
Jika anda berminat untuk mendapatkan vivix boleh hubungi saya di 0148645784 (Jesnah Joseph ) .. Atau anda juga membeli secara online dengan hanya klik link dibawah .. Terima kasih , dan semoga testimoni ini bermanfaat untuk anda semua ..
                                                                "BELI VIVIX SEKARANG"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan