Ahad, 27 November 2016

7 cara mudah Top up menggunakan google (Maxis)

Haii , pada entri kali ini Jesz nak share sikit pengalaman Jesz menggunakan google untuk mengisi kredit . Jesz harap ini dapat memudahka suri rumah or pelajar jika nak beli topup.

Ok, sebenarnya Jesz terlupa bahawa internet akan tamat pada 25/11/2016 . Nak pergi beli topup kedai jauh , then Encik Husband pula kerja . Kalau takda internet mestilah bosan right ? Sekarang kan zaman wechat, whataap,Facebook , telegram, skype dan lain-lain . Banyak app yang sangat memerlukan internet kan ?

Jadi Jesz pun cuba try test la google dimana nak isi kredit yang nak tamat da~ jam masa jesz tengah google ialah jam 11.30 . Semua tahu kalau online banking jam 12am da tak boleh digunakan right ? so, jesz pun kelam kabut nak search dimana nak dapatkam topup . Hihi . Oh ya, Jesz hanya share toturial topup hotlink je ye~ sebab jesz guna hotlink 😄

Step pertama :-
                      Pilih opera . Kalau tak da opera guna google biasa pun boleh . hihi

Step kedua :-
 Lepas tekan opera tu , akan keluar macamne ye guys ~ so, uoalss pilih google . Tu macam Jesz ada                                                                  kasih watermark juga .

Step ketiga :-

                                                    Taip di google macam Jesz taip.
Step keempat :-
                                                   Then , pilih yang Jesz kasih watermark tu.

Step kelima :-

Dia akan keluar macamne , so korang bolehlah lengkap kan detail . Nak topup berapa ringgit and                                                         no.fon jangan lupa isi then tkeanlah next ye~ 

Step keenam :-

                                   Page akan keluar macam ne tau .. so, korang tekan terus proceed .

Step ketujuh :-
Dia akan keluar macamne , sekali lagi korang isi number fon korang dengan email . Lepas tu pilih cara pmbayaran nak guna kad debit or online banking . Saya guna online banking senag dan cepat . hihi. Then selesaikan cara pembayaran . topup anda akan segera dimasukkan ke no. fon anda tuu . semudah ABC ja kan.

Itu sahaja , senang kan ? Takde masalah la lepas ni kalau nak beli topup rumah jauh dari kedai or terlupa beli . Just guna cara ni .

Kalau rasa artikel ne berguna silakan la share ^_* .

Thank you kerana sudi membaca ..


Tiada ulasan:

Catat Komen