Selasa, 7 Mac 2017

Resveratrol Bantu Atasi Masalah Buah Pinggang

Kenapa resveratrol dikatakan boleh membantu mereka yang ada masalah buah pinggang ? Kajian menunjukkan penggunaan resveratrol boleh menghalang kerosakan buah pinggang yang akan berlaku akibat kencing manis. Apabila masalah diabetes diatasi, maka kegagalan buah pinggang dapat dielakkan. Baca disini untuk info tentang " kencing manis "

Masalah buah pinggang ini dikaitkan dengan ketidakseimbangan proses oksidatif dan juga pengeluaran antioksidan dalam badan. Bila kekurangan antioksidan, sel-sel akan rosak dan ini mencetuskan kegagalan pada buah pinggang. Juga masalah berpunca dari keradangan yang berlaku yang boleh membawa kepada masalah buah pinggang.

   Ingat dua perkara, masalah antioksida tak cukup dan juga keradangan. Resveratrol dikenali sebagai antioksidan paling power (ibu kepada antioksidan ) dan juga ia adalah agen anti radang. Penggunaan resveratrol membantu masalah pada buah pinggang ini .
Resveratrol boleh membuang toksin-toksin yang berasal dari ubat-ubatan yang merosakkan buah pinggang.

Bagaimana nak dapatkan resveratrol ? Ia nya ada dalam vivix. Dan vivix jauh lebih baik murah dari kos RM2000 sebulan dialisis itu . . Terlalu jauh lebih murah dari itu.

Disini saya sertakan sebuah testimoni tentang seorang yang telah berjaya sembuh dengan hanya meminum vivix Shaklee ..

*****************************************************

TESTIMONI 026 : MUHAMMAD ROSDI & HARTINI BADRI

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitubuah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??
.
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.
.
Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.
.
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.
.
Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.
.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.
Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.
Muhamad Rosdi Ismail
********************************************************************************
Jika anda berminat untuk mencuba vivix , boleh hubungi saya Jesnah Joseph ( 0148645784 ) , untuk konsultasi dan info produk .. Anda juga boleh terus membeli secara online dengan hanya klik link dibawah ini .. sekian Terima Kasih ..

                                  "Beli Vivix Shaklee Sekarang"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan